Sosyal Medya

Güncel

Rusya, İdlib’de "gerilimi azaltma bölgesi"nin kurulmasını bekliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Türkiye ve İran arasında yürütülen istişarelerin neticesinde, İdlib’de "gerilimi azaltma bölgesi"nin kurulmasını beklediklerini söyledi.



Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kamboçyalı mevkidaşı Prak Sokhon ile başkent Moskova'da yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rusya, Türkiye ve Ä°ran arasında varılan anlaÅŸmanın taraflar arasında yürütülen istiÅŸareler neticesinin alınmasını beklediklerini belirten Lavrov, "Ä°stiÅŸarelerin neticesinde Suriye’nin batısında, DoÄŸu Guta’da ve Humus’un ardından Ä°dlib’de dördüncü gerilimi azaltma bölgesinin kurulmasını bekliyoruz.” dedi.

Lavrov, ABD’nin yeni Afganistan stratejisine iliÅŸkin de deÄŸerlendirmelerde bulunarak, Afganistan’da askeri güç yoluyla yürütülen çabaların “beyhude” olduÄŸunu savundu.

Açıklanan yeni stratejinin, ABD’nin Taliban’a yaklaşımına yönelik soru iÅŸaretleri oluÅŸturduÄŸuna iÅŸaret eden Lavrov, “Anladığım kadarıyla, ABD, Taliban ile herhangi bir ön ÅŸart olmadan temas haline geçebilecek. Bu, BirleÅŸmiÅŸ Milletler nezdinde üzerinde uzlaşılan yaklaşıma aykırı bir durum yaratıyor. Umut ediyoruz ki ABD, Taliban’a iliÅŸkin yeni yaklaşımını netleÅŸtirecektir.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Rusya, Türkiye ve Ä°ran arasında, Astana’da mayıs ayında imzalanan anlaÅŸmayla, Ä°dlib'i de içeren dört "gerilimi azaltma bölgesi" üzerinde uzlaÅŸma saÄŸlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.